maandag 30 november 2009

Maandag 23november2009: bezoek Living Tomorrow en plantentuin van Meisse.


Op maandag23 november zijn we samen met heel het 7de jaar ( 7nl & 7tbz ) op uitstap geweest naar Living Tommorow & Plantentuin in Meisse. We zijn dus begonnen in living tommorow, waar ze beschikken over een " toekomstig huis ". Ze hadden aangepaste slaap/badkamers, leuke en ecologische keukens. Deze hebben allemaal het doel de nieuwe kant te laten zien van ecologie. Men had zo verschillende onderwerpen, bv: Bouwstoffen, brandstoffen, voeding,...


Zo werden we allemaal bewust wat de toekomst ons gaat brengen. Want zoals gezegt : 50 jaar geleden waren er zo'n 2.500.000.000 mensen op de wereld, en nu al ( 50 jaar later ) 6.700.000.000 mensen !
Het verschil is fenomenaal. Living tommorow was dus heel interessant en leerrijk. Zeker een aanrader voor andere personen die aan ons milieu willen denken.

Daarna was het eetpauze in Meisse. Deze was plezant ^^

Daarna trokken we naar de plantentuin in Meisse.
Deze beschikt over zo'n 11 serres en zo'n 18.000 planten soorten! Dat was de moeite dus.

In het begin werdt verteld over het ontstaan van de plantensoort(en) & hoe ze alle rampen en dieren overleefde. Hoe ze zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden. Ook kwamen we planten tegen waar we elke dag bijna gebruik van maken, bv: cacaobomen, papajas, koffiebomen. Deze mooie rondleiding duurde een uur en half, en ook al waren we blij toen we terug de bus opstapte naar huis. Was het een interessante uitstap!

Groetjes,
Arne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten